0

5 years and even more in love :)!

Yes, it has been a long while.
Mak Yang’s last post was July last year. And updating this, seeing that this blog were first created in 2009, I’ve realized how long I’ve been in love in making toys.

There have been a couple or two looong loong breaks in between the years due to my commitment in study, although occasionally I had been taking orders from close family and friends. Now that I’ve completed my study, I’m all ready to start this passion again :)!

An updated catalogue was launched last July, and although it was only published in my facebook, Mak Yang has received a warm number of orders and am truly humbled by the long-standing support from you guys.

So in a nutshell, Mak Yang is back, needles and threads and all, just waiting for your request for your special toy. Buzz me tawan-tawan:)! Even just to say hello:)!

1084929_10151728045602052_1708572034_o
These are among the orders Mak Yang’d made recently. The butterfly is a custom-made request, and I’ve fall in love with it the minute after it was complete!
Firetrucks and vehicles are hot this time around, guess lotsa baby boys love them :)!

1077879_10151699254912052_815207466_o
A special packaging, your toys are wrapped with lotsa love from Mak Yang:)

1

Mak Yang rehat kejap ye

Tawan-tawan
Mak Yang berehat kejap. Tak tau sampai bila.
Mak Yang nak fokus pada study kejap.
Tapi yang da order sebelum pengumuman ni, jangan risau, Mak Yang try siapkan secepat mungkin.
Jadi Mak Yang tidak menerima apa-apa tempahan sekarang, tak sanggup nak biarkan tawan-tawan tunggu lama sangat.
Maaf ye, sayang tawan-tawan *hugs*

3

Hi tawan-tawan^^

Salam tawan-tawan^^!*plok*plok*
Seperti biasa, Mak Yang nak ucapkan maaaanyak-maanyak terima kasih pada tawan-tawan atas sokongan. Ni antara beberapa gambar softies yang baru hantar Malaysia semalam, insyallah esok/awal minggu depan sampai ke tawan-tawan yeah^^!

Ada sedikit perubahan pada harga softies kalau tawan-tawan tengok page ‘Product List’, tapi jangan risau, harga naik sikit jek, kualiti naik baanyak^^ Mak Yang usaha jahit lebih comel n kemas untuk kawan-kawan yeah^^!
(untuk yang dah buat tempahan sebelum pengumuman ni, harga tetap mengikut harga asal ye^^)

Oh ada lagi satu pengumuman, sekarang tiada lagi 50% deposit ye tawan-tawan. Pembayaran penuh harus dibuat pada masa confirmation tempahan berserta harga pos tempatan sekali, yang bergantung kepada jumlah softies. (selalunya untuk 1-2 toy harga pos laju ~rm6, 3-5 toy~rm10 macamtu:))

Otey tawan-tawan, jumpe kejaaaap jek lagi nanti dengan batch softies yang baru yek^^! Take care:)))

2

Smiles from Mak Yang

Hi tawan-tawan. Tak tahu nak cakap apa lagi dah, except terima kasih sebanyak-banyaknye.

Mak Yang baru ingat nak berehat kejap hari tu, tapi order banyak masuk lagi dengan idea kawan-kawan yang lagi kebabom, Mak Yang excited sangat nak put into work.

Teguran ngan idea membina pun ada Mak Yang dapat, terima kasih juga, Mak Yang tahu anda tegur sebab anda semua care^^*hugs* Mak Yang try untuk improve eh pasni. Everything is possible dengan sokongan tawan-tawan yang Mak Yang cayang^^!

Ni batch yang baru hantar Malaysia semalam. Mostly tawan-tawan Mak Yang yang kerja kat IIUM Fertility Centre order, harap anda semua suka:D

Am working on another batch right now, kalau nak masukkan order anda sekali beritahu eh! Sangat senang hati dan berbesar hati terima idea dan order-order tawan-tawan yang unik^^ Cayang tawan-tawan^^!!

2

Mak Yang says thanks a bunch^^!

Salam tawan-tawan!
Ni Mak Yang update gambar order batch yang Mak Yang baru hantar ke Malaysia.
Ada beberapa toys yang tawan-tawan order tak ada dalam gambar ni, tapi jangan risau, semua order cukup dan akan sampai ke tawan-tawan tak lama lagi!:)

Mak Yang juga nak ambil kesempatan nak minta maaf sebab ada yang dah order lama tapi baru dapat sekarang. Macam yang anda maklum, Mak Yang kena tunggu order cukup 10 baru dapat hantar ke Malaysia untuk cover kos penghantaran yang agak tinggi. Dan antara sebab lain Mak Yang menjahit sambil belajar (==”) tawan-tawan faham-faham je la kan. Terima kasih sebab tawan-tawan sabar menunggu, tawan-tawan memang best dan sporting^^!

Enjoy design yang berwarna-warni dan fresh-looking ni ye^^!

Ramai minat sarung kotak tisu jadi Mak Yang ada buat lebih untuk batch kali ini. Comel kan tawan-tawan^^?

Macam Mak Yang cakap, design yang di atas ni Mak Yang sengaja buat lebih jadi memang tak ada orang punya. Kalau kawan-kawan nak, sila contact distributor Mak Yang di 012 2448 757 ye. (*Both pink tissue box cover dan hijau punye sudah ditempah orang*)
Untuk batch yang ini, harga istimewa cuma rm40. Untuk order-order yang akan datang, tissue box cover akan dijual dengan harga rm50 eh tawan-tawan^^.

Design yang di atas itu adalah limited, fabric yang macam tu tak akan ada lagi untuk keluaran yang akan datang, sebab kebetulan fabric tu Mak Yang beli masa craft expo kat sini hari tu. Lepas ini, kalau kawan-kawan nak kotak tisu gabungan felt dan fabric, kawan-kawan hanya beritahu nak warna apa, dan Mak Yang akan cuba cari fabric yang bersesuaian eh^^.

Last but not least, Mak Yang nak cakap terima kasih lagi sekali atas pembelian dan sokongan tawan-tawan^^. Ada apa-apa kelemahan Mak Yang cuba perbaiki eh. *hugs*